#overpeinzing

Waar droomt een mens van? Genoeg geld hebben om te kunnen doen waar je zin in hebt! Hoe komt het eigenlijk dat mensen het gevoel hebben dat ze niet kunnen doen waar ze echt gelukkig van worden en hoe kan het dat er steeds een tekort aan geld is? Ligt dat aan het karakter van de mens, onze overtuigingen of gedrag? Steeds meer Nieuw Westlanders weten inmiddels waar het geld van de banken vandaan komt en hoe het wordt gecreëerd. Zij kiezen voor meer zelfregulering en nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen toekomst, zo hebben we namelijk democratisch coöperatief het heft in eigen handen. Door regionaal lokaal geld te gebruiken in de vorm van de Watermunt - voor Westland en Midden Delfland - kiezen we als coöperanten om te investeren in onszelf, lokale duurzame, ecologische, sociale projecten en in zo doende elkaar, een stap waar we als maatschap-WIJ beter van worden.

 

Als wij de handen in elkaar slaan, angst voor gebrek kunnen loslaten en ons focussen op levensvreugde en creatie, is de samenleving een onderneming op zich en zijn we steeds minder afhankelijk van de euro en het bancaire systeem. Zet koers op meer financiële zelfredzaamheid is de oproep van themagroep Economie, de Watermunt gaat een nieuwe fase in en zal medio oktober 2021 ook online beschikbaar zijn. De lokale euro is inmiddels geworteld en bekend in het Westland, wij vragen iedereen om mee te denken, praten en vooral doen! Tijdens de bijeenkomst in Op Hodenpijl hebben we gepraat over de vormgeving van de onze gemeenschapsmunt en hebben kennisgemaakt met de eerste voorzet. Wij nodigen jou uit als lezer om nu alvast een online rekening te openen en betrokken te raken bij de organisatie, doel is om 250 rekeninghouders te mogen verwelkomen voor november en met elkaar een vliegende start te maken. Iedereen die € 25,- investeert ontvangt van ons 25 Watermunten zodra we lanceren!

 

Kijk voor meer informatie over de Watermunt op www.regiogeld-westland.nl. In november 2021 organiseren we onze tweede informatieve netwerkborrel, zien we jou daar?