Initiatieven en partners

Op deze pagina vind je inspiratie en andere initiatieven die qua normen en waarden aansluiting vinden met de visie van Nieuw Westland. 

 

Wil je meedenken met ons over hoe we de samenwerking met onze partners nog succesvoller kunnen maken?

 

Neem contact op met Nieuw Westland ! 

One Small Town is een initiatief van Michael Tellinger. Het is bedoeld om overal ter wereld bestaande dorpen te veranderen in dorpen vol overvloed, schoonheid, zorg voor elkaar, hoge energie, in samenwerking met de natuur.

De deelnemers in deze dorpen vormen samen een coöperatie, waardoor niet het merendeel van het geld en productiviteit weggeven wordt aan overheden en banken.

Interesse? Bekijk het bovenstaande filmpje of kijk op de internationale website: www.onesmalltown.org


Koop lokaal!!

Zoveel mogelijk je eten kopen bij kleine winkeliers, kwekers, veehouderijen en dergelijke,
binnen je eigen regio zorgt voor minder afval en je steunt de lokale ondernemers.
Kijk op deze website voor een mooi overzicht van lokale ondernemers in de regio Westland


Onze ambassadeurs 

Prof. Dr. Bob de Wit: „Regio’s hebben de toekomst, zij vormen de basis van de toekomstige samenleving ‘Society 4.0’. Regio Westland vervult als showcase een voorbeeld voor andere regio’s in de gehele wereld.”

Prof. Dr. Michaela Schippers: „Het initiatief van Nieuw Westland is mooi omdat het uitgaat van wat mensen zelf willen en omdat het een vorm van directe democratie heeft. Dit is psychologisch gezien niet alleen effectief, maar ook beter voor het welbevinden van mensen.

Mr. Maria Louise Genet: „Met lede ogen zie ik dat onze mensenrechten en grondrechten steeds verder worden ingeperkt. Omdat ik vrijheid en gerechtigheid belangrijk vind, steun ik Nieuw Westland en zet ik opleidingsinstituut WeGaanHetZelfDoen op.”


Onze zelfstandige adviseur
Regiobank te Honselersdijk

Met grote trots hebben wij onze zakelijke bankrekening kunnen openen binnen 48 uur bij onze zelfstandige adviseur RegioBank te Honselersdijk.
Wat kwamen wij tegen in de vestiging? Dit sluit volledig aan bij onze doelstellingen en dus gaan we een mooie samenwerking tegemoet.
Een 'dankjewel!' aan onze zelfstandige adviseur: RegioBank te Honselersdijk.


BeUnited Westland 

Vanaf 1 augustus 2021 is Nieuw Westland trotse ambassadeur van BeUnited Westland. We zullen de komende tijd veel netwerkborrels organiseren met interessante sprekers, inclusief vegetarische bitterballen!