De watermunt

 

Wij stelden ons de vraag: hoe kunnen we Westlandse kapitaal langer in de regio houden en er beter van worden? 

Met lokaal kopen alleen gaan we het verschil niet maken, zo kwamen we in contact met Hans van Poelgeest, oprichter van de Westlandse Watermunt. De Watermunt is een betaalmiddel, identiteitsversterker, uniek streek product en lokale verbinder. Een praktische oplossing voor geldschaarste, rentevrij en door toenemend aantal bedrijven, verenigingen, club en bedrijven geaccepteerd. 

 

Momenteel betrokken bij de Watermunt:

  • Wouter-Jan Naborn.
  • Hans van Poelgeest.
  • Gert van der Schee.
  • Tara Nowacki.
  • Bryan Franken.

 

Adviseurs:

  • Fop de Pater.
  • Rijk Plasman.

Eerste ontwerp voor serie 2022 - 2025, de Watermunt in de portemonnee.


Voorverkoop is gestart en inschrijven voor deelname kan vanaf 1 december 2021.


Goed voor mkb’ ers en zzp’ers

De Watermunt is goed iedereen die er gebruik van maakt, daarom zoeken wij bedrijven die basisgoederen en of diensten aan consumenten leveren zoals aannemers, bakkers, drogisterijen, fietsenmakers, garagebedrijven, horecabedrijven, kappers, klusbedrijven, masseurs, schilders, schoonheidsspecialisten, slagers, websitebouwers maar ook tuinders in het Westland en boeren die Midden Delfland, kortom van producent tot consument! Dit zorgt ervoor dat het lokale geld kan gaan rouleren en snel ook. Groot voordeel is dat het zal leiden tot extra omzet op de korte termijn.

 

In 5 stappen naar een sterke lokale economie

We zetten in op een sterk sociale meer zelfredzaam duurzame regionale economie. We houden vanaf januari 2022 elke 14 dagen een Zoom-meeting, openen online Watermunt rekeningen en verlenen medio 2023 rentevrije kredieten. Daarmee bouwen we een gemeenschap en brengen we samenwerking tot stand. Ons doel is om > W 1.000.000,- aan contant geld in de lokale economie van het Westland en Midden Delfland te injecteren. Deze hoeveelheid geld is 100% circulair dienstbaar voor deelnemende mkb-bedrijven, zzp’ers en particulieren.

 

Bouw ook mee aan een coöperatieve lokale economie

Dit is het moment om te starten, regio Westland Midden Delfland verdient zijn eigen geldsysteem. Heb jij als mkb’er of zzp’er interesse en wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Meedoen met de Watermunt is elkaar helpen, samen maken we het mogelijk. Meer informatie www.regiogeld-westland.nl.