9 juni 2021, Informatieavond Nieuw Onderwijs

 

 9 juni 2021

Informatieavond Nieuw Onderwijs

De wereld is aan alle kanten aan het veranderen, zowel praktisch als op het gebied van bewustwording.
De onderwijsbehoefte is aan het veranderen, zowel bij leerlingen, ouders als bij vakkrachten. In het Westland zijn de volgende scholen in oprichting:

1.  B3 basisschool Vovie
Vovie gaat in september 2021 van start, naar voorbeeld van Vovie Bergen, zie www.vovie.nl . Bij Vovie kunnen kinderen hun individuele pad bewandelen, zich vanuit hun essentie ontplooien en worden tegelijkertijd voorbereid op passend vervolgonderwijs. We bieden een gevarieerd programma aan wat zich richt op de fysieke, emotionele, cognitieve, sociale en spirituele ontwikkeling van kinderen. De initiatiefnemers zijn hard aan het werk om de school op te richten. Wil je aanhaken of meer informatie? Stuur een email naar voviewestland@gmail.com


2.  Thuisonderwijs De BeLeving
Samen leren van het leven en elkaar, bij elkaar thuis en midden in de natuur. Leren zonder schoolgebouw, in een huiselijke omgeving. Ontdekken met andere kinderen, hun ouders, je eigen ouders en andere mensen om jullie heen. Jouw eigen unieke leerproces doormaken en tegelijkertijd verbonden zijn met de mensen om je heen. Dat is wat we willen realiseren met “De Beleving”.  Samen met andere gezinnen die vrijstelling hebben van de leerplicht of op een andere manier voor thuisonderwijs hebben gekozen, vormen we een community. In kleine groepen van 3-5 gezinnen (afhankelijk van de hoeveelheid kinderen per gezin en behoefte) komen we meerdere dagen per week samen en ook de grote groep gaat samen tweewekelijks op avontuur. Met en zonder eigen ouders, bij elkaar en op allerlei andere plekken in het Westland en omstreken. 

De ene ouder knutselt graag aan de keukentafel over thema’s, waar de andere ouder graag op avontuur gaat het bos in. De ene ouder houdt van voorlezen of muziek maken, waar de ander goed is in spelletjes doen en sport. De ene ouder heeft een moestuin vol leerzame processen, waar de ander graag hutten bouwt in de achtertuin. De ene ouder vindt het leuk om met kinderen aan grote projecten te werken, de andere bakt elke week samen een taart, koekjes of brood. Zo beleven de kinderen altijd wat anders en leren we met, bij en van elkaar. Ook excursies, workshop of musea kunnen worden ingezet. Grote avonturen, en kleine gezellige momenten en vooral heel veel spelen, want spelen is de aller belangrijkste vorm van leren. 

Hoe dat eruit ziet? 23 juni is er een informatieavond waarvoor je je via e-mail kunt opgeven. 
Mail ons met alles wat je wilt weten: debeleving.westland@gmail.com en volg ons op Instagram @debeleving.westland voor meer nieuws! 

3.  Nieuw vorm te geven ontwikkeling in basis en voortgezet onderwijs:
Het aantal mensen uit de sector die opstaan en aangeven ‘ik wil bouwen aan beter onderwijs’ groeit. 
Nieuw Westland ziet een rol weggelegd om deze mensen bij elkaar te brengen en krachten te bundelen zodat samen deze ontwikkeling ingezet kan worden. Of dat binnen het huidige onderwijs zal plaatsvinden of dat er geheel nieuwe initiatieven ontstaan; dat zal de tijd leren.
Grote kans dat jij hier ideeën over hebt!
Heb jij expertise in het (PO of VO) onderwijs en heb je de behoefte om een positieve verandering teweeg te brengen? Dan nodigen we je harte uit voor de 1e bijeenkomst voor:   
Onderwijs Nieuw Westland

Datum: woensdagavond 9 juni 20.00-21.45  
(vanaf 19.30u inloop om onderling te verbinden)
Locatie: Cultuurschuur Monster
Bijdrage: € 5,- p.p. voor koffie en thee, graag contant meebrengen


Opbrengst
Na deze bijeenkomst hopen we het volgende bereikt te hebben;
- inzicht in het Westlandse netwerk van ‘Onderwijs verbeteraars’
- inzicht in de uitdagingen die door dit netwerk gesignaleerd zijn
- een eerste voorsortering van subgroepen (op thema/op aanpak/op schoolrichting?)
- zicht op vervolgstappen & vervolg afspraak
Ben je erbij op 9 juni? Laat het svp even weten via onderwijs@nieuwwestland.nl