We wensen elkaar veel gezondheid toe. Maar wat houdt een goede gezondheid in? En hoe bereiken we die status? Gezondheid en welzijn beginnen met een doordachte leefstijl. Gezonde voeding met voldoende eiwitten, mineralen en vitamines, voldoende beweging, ontspanning en ‘voeding’ voor de ziel.

Om een optimale gezondheid te bereiken mag ieder mens begrijpen dat een meer holistische en preventieve kijk op lichaam en geest essentieel is. Symptoombestrijding door artsen en therapeuten kan soms nuttig zijn, maar echte gezondheid gaat veel verder. Veel zelfstandige therapeuten en zorgverleners uit het Westland ondersteunen deze gedachte en willen hier hun steentje aan bijdragen.

 

Nieuw Westland tracht mensen uit de regio meer bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid betreffende hun welzijn en hen te stimuleren zich te verdiepen wat hun rol daarbij is. Dit doen we door lezingen te organiseren, medische blogs te plaatsen en regionale therapeuten te motiveren om dit proces verder te ondersteunen.

 

Binnen de themagroep “Zorg en Gezondheid” willen we een regionaal netwerk van integere zorgprofessionals realiseren. Zodat u, als inwoner van het Westland, voor uw vragen terecht kunt bij een therapeut die u als een compleet mens helpt.

Voorlichting en het delen van kennis staat ook hoog in ons vaandel, want onderzoek heeft uitgewezen dat er bij de gemiddelde mens een tekort is aan kennis. Wist u dat bijvoorbeeld dat allerlei kruiden en andere natuurproducten in grote mate kunnen bijdragen aan een goede gezondheid?

 

Ondersteunt u onze dromen? Wordt dan lid van Nieuw Westland, zodat we verder kunnen groeien om onze regio meer zelfredzaam en gezond te maken. Als therapeuten zich geroepen voelen om lezingen te houden of op andere wijzen Nieuw Westland willen ondersteunen, neem dan graag contact met ons op.

 

Samen werken aan een gezonder Westland!

 

Voor alle vragen en opmerkingen kunt u terecht bij info@nieuwwestland.nl