Prikbord

 

Ben je lid van Nieuw Westland en organiseer je een leuke bijeenkomst of activiteit? Laat 'm op het bord prikken!
Interesse of vragen? Stuur dan een email naar info@nieuwwestland.com


Online workshop Kennismaken met EFT, dinsdag 12 maart 20.30 u.

Emotional Freedom Techniques, afgekort EFT, heet ook wel energiepsychologie en komt rechtstreeks voort uit TFT, Thought Field Therapy, ontwikkeld door de psychiater Roger Callahan. Cary Craig heeft de huidige Official EFT © ontwikkeld.EFT kun je ook zien als een broertje/zusje van EMDR. Er worden vergelijkbare resultaten behaald (in sommige onderzoeken betere resultaten). 

Terugkerende negatieve emoties worden veroorzaakt door verstoringen in ons energie/elektrisch stelsel. Er ontstaat (chronische) stress.
Binnen de psychologie heet dat stresssysteem het sympathisch zenuwstelsel. Het lichaam bevriest of maakt zich vervolgens klaar om te vechten of te vluchten.
Wanneer de trigger voor die negatieve emotie door die gebeurtenis blijft bestaan, krijgen we ongewenst (langdurige) fysieke klachten die gekoppeld zijn aan die emotie en staan we vaak AAN.

Bij EFT halen we de ontstaanssituatie voor de geest. We tappen/kloppen/tikken op bepaalde punten op het lichaam om het parasympatisch (ontspannings) zenuwstelsel aan te zetten en het sympatische stresssysteem te temperen.

In de workshop leer je de kloppunten én het wegkloppen van de emotie die gekoppeld is aan het Vervelendste Momentje Van De Dag (VMVDD)

Het zenuwstelsel komt tot rust. Slaap lekker ...


Kosten van deelname: € 12,95

Je kunt je hier aanmelden: https://hipsy.nl/event/33823-maak-kennis-met-eft-online

Na aanmelden ontvang je de deelnamelink.

Leuk om je dan te zien!

 

Hartelijke groet,

 

Joyce Hendriks

Gediplomeerd Practitioner NES Health bioresonantie, Adem- en EFT-therapeut

 


Ben jij een tiep voor de Zadenbiep?

De ontwikkelingen voor het opzetten van een zadenbiep in de regio (met biologische, gif- en genvrije zaden) gaan voorspoedig. Naar verwachting zal de 1e zadenbiep vanaf januari bestaan! Om de bieps (meerdere locaties) organisatorisch vloeiend te laten verlopen zoeken wij hulp bij:

  • het periodiek vullen van de zaadzakjes en -potjes
  • de inhoud van de zadenbieps up-to-date houden (bevoorrading, maandelijks)
  • het periodiek ophalen van zaden bij ‘biepkwekers’
     

Doe je mee? Mail naar zelfvoorzienend@NieuwWestland.nlIk heb in het Westland drie Repair Cafés opgestart. Als opvolging daarvan zou ik ooit eens een 'werkplaats' willen beginnen waar je van kapotte spullen nieuwe dingen kunt maken en verkopen (zoiets als de Metaal Kathedraal). Ook kan er een kunstwerkplaats (open source) in/bij komen waar iedereen kan binnenlopen en naar believen kan schilderen, lezen, voordragen, knutselen, ideeën en inspiratie opdoen, kunstboeken lezen, contacten leggen, koffie/thee drinken en lekker appeltaart smikkelen. Van 0 tot 100 jaar. Ik heb hier zelf geen netwerk voor, samen met anderen kunnen we dit wellicht realiseren?
Bij interesse in dit initiatief kunt u contact opnemen met Thérèse Jeunhomme

 

Een Repair Café is een vrijwilligersinitiatief waar je naar toe kunt gaan met kapotte spullen om te laten repareren en te leren repareren. Repareren in plaats van weggooien en nieuw kopen. Duurzaam, circulair, minder afval.

Repair Café - Vitis Welzijn


MINDFUL WANDELEN
Als het weer het toelaat biedt Biefit Loopschool Westland op de vrijdagochtend ‘Mindful Wandelen’ aan. Het gaat hierbij niet om het aantal kilometers dat we lopen. Het doel is vooral het weer in contact komen met je lichaam, met de natuur en om via die weg meer rust en bewustzijn te ontwikkelen. Ik vind het fijn om een relaxte en fijne sfeer neer te zetten waarin ontspanning, verbinding en gezelligheid belangrijke doelstellingen zijn. Zie voor alle info hieromtrent mijn website www.biefitloopschoolwestland.nl  George Edelman