Prikbord

Ben je lid van Nieuw Westland en organiseer je een leuke bijeenkomst of activiteit? Laat 'm op het bord prikken!
Interesse of vragen? Stuur dan een email naar info@nieuwwestland.nl


Lezing *Gezondheid en Chinese Geneeswijzen* op 9 september 2024


Brenda Heijmans en Wim Voorbij, beide o.a. Acupuncturist, 
verzorgen samen op 9 september 2024 een lezing over Chinese Geneeswijzen in de Bibliotheek in Wateringen. Het onderwerp is Gezondheid bekeken vanuit Chinese Geneeswijzen, een zeer brede Holistische Geneeskunde met meer dan 5.000 jaar ervaring (zoals onder andere met Acupunctuur – Kruiden – Voeding – Qigong – Tuina e.a.).

Deze avond vertellen we hoe het werkt, voor wie en wanneer en bij welke klachten. 
Ons menselijk lichaam is een meesterwerk. Het zendt continu signalen uit over haar welzijn, haar behoeften en haar balans. Jammer genoeg dat we in onze hedendaagse drukke wereld te weinig tijd nemen om daar even bij stil te staan. Het is ons ook niet kwalijk te nemen. De maatschappij, het werk, het verkeer, het is allemaal druk, druk, druk.

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (Medicine - TCM) is het idee om te luisteren naar het lichaam en de balans herstellen en behouden al eeuwen geen nieuws meer. In de TCM wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Het lichaam, ziel en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De T.C.M. kan ons helpen de harmonie en de balans terug te vinden en te herstellen. Er wordt wel gedacht dat de meridianen en de acupunctuurpunten onzichtbaar zijn. 
Bestaat dat echt en wat doet het dan?”

Zo’n naalden prik, dat kan toch niet werken, belachelijk”.

Op dit soort vragen willen we u een antwoord geven. Er zijn in Nederland op dit moment volgens onderzoek,11.000.000 mensen met één of meer chronische klachten. Is dat ook niet een reden om eens te gaan kijken bij die oude Chinese Geneeswijze en wat dit kan bieden? Wordt u dan niet een beetje nieuwsgierig?


Opgave om de lezing bij te wonen kan via de Bibliotheek Wateringen
https://www.bibliotheekwestland.nl

 

Brenda Heijmans – De Nesse 28 – 2291 XP Wateringen - 06-44 72 44 29

Wim Voorbij – Zonneblok 33 – 2291 XT Wateringen – 06-535 111 23


Ben jij een tiep voor de Zadenbiep?

De ontwikkelingen voor het opzetten van een zadenbiep in de regio (met biologische, gif- en genvrije zaden) gaan voorspoedig. Naar verwachting zal de 1e zadenbiep vanaf januari bestaan! Om de bieps (meerdere locaties) organisatorisch vloeiend te laten verlopen zoeken wij hulp bij:

  • het periodiek vullen van de zaadzakjes en -potjes
  • de inhoud van de zadenbieps up-to-date houden (bevoorrading, maandelijks)
  • het periodiek ophalen van zaden bij ‘biepkwekers’
     

Doe je mee? Mail naar zelfvoorzienend@NieuwWestland.nlIk heb in het Westland drie Repair Cafés opgestart. Als opvolging daarvan zou ik ooit eens een 'werkplaats' willen beginnen waar je van kapotte spullen nieuwe dingen kunt maken en verkopen (zoiets als de Metaal Kathedraal). Ook kan er een kunstwerkplaats (open source) in/bij komen waar iedereen kan binnenlopen en naar believen kan schilderen, lezen, voordragen, knutselen, ideeën en inspiratie opdoen, kunstboeken lezen, contacten leggen, koffie/thee drinken en lekker appeltaart smikkelen. Van 0 tot 100 jaar. Ik heb hier zelf geen netwerk voor, samen met anderen kunnen we dit wellicht realiseren?
Bij interesse in dit initiatief kunt u contact opnemen met Thérèse Jeunhomme

 

Een Repair Café is een vrijwilligersinitiatief waar je naar toe kunt gaan met kapotte spullen om te laten repareren en te leren repareren. Repareren in plaats van weggooien en nieuw kopen. Duurzaam, circulair, minder afval.

Repair Café - Vitis Welzijn


MINDFUL WANDELEN
Als het weer het toelaat biedt Biefit Loopschool Westland op de vrijdagochtend ‘Mindful Wandelen’ aan. Het gaat hierbij niet om het aantal kilometers dat we lopen. Het doel is vooral het weer in contact komen met je lichaam, met de natuur en om via die weg meer rust en bewustzijn te ontwikkelen. Ik vind het fijn om een relaxte en fijne sfeer neer te zetten waarin ontspanning, verbinding en gezelligheid belangrijke doelstellingen zijn. Zie voor alle info hieromtrent mijn website www.biefitloopschoolwestland.nl  George Edelman