Vormgeven aan een ideale samenwerking ontstaat niet zomaar. Enthousiaste mensen komen bij elkaar, beginnen iets en na een tijdje ontstaat de uitdaging ‘hoe werken we eigenlijk samen’. Bij de ene groep gaat dit vanzelf, bij veel groepen ontmoet je vroeg of laat wat hobbels. Soms zorgt dit ervoor dat een project stagneert of zelfs stopt en vaak blijf je zoeken naar werkbare oplossingen.   Het thema ‘samenwerken en beslissen’ houdt ons regelmatig bezig.

We hebben de tool van ANBB verkend, de algemene Nederlandse burger belangenvereniging, een platform waar we konden stemmen op lokale kwesties.  

In 2022 hebben we avonden georganiseerd waar we met elkaar in gesprek gingen met behulp van de dialoogmethodiek onder leiding van Lie van Schelven, Ruimte voor Nieuw Denken 

Op dit moment oefenen we binnen de kerngroep met de CONSENT methode. Ook hebben we in september 2023 de techniek van de CONSENTMETHODE ingezet om bij de leden input op te halen wat te doen met het lidmaatschapsbedrag. Brenda schreef er dit blog over. 

Wil je meer weten over de CONSENT methode, neem contact met ons op via info@nieuwwestland.nl of kijk deze video https://www.youtube.com/watch?v=YoJxmCKpcNA&t=172s