7 september, Workshop koersen in een Wereld op Drift

***UITVERKOCHT***

Dinsdag 7 september  2021

 

 

20:00 tot 22:00 uur 

 

€5 per persoon, incl koffie en thee

Uitverkocht

 

De regering heeft vrijheidsbeperkende maatregelen ingesteld die twee jaar geleden niemand voor mogelijk had gehouden. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en de toekomst is ongewis. Door manipulatie van en door de media is het moeilijker dan ooit om de waarheid te achterhalen. Dit maakt het niet eenvoudig om je pad te kiezen en te doen wat nodig is. Nieuw Westland biedt een mooi alternatief en is aan het (op)bouwen: welke rol gaan Nieuw Westland en jij pakken en waar sta je in deze periode van transformatie? 

Jan Peter Mout en Michiel Pool ontwikkelden een training die deelnemers helpt om koers te houden in deze storm of misschien een hele nieuwe koers uit te zetten. Op 7 september geven ze een voorproefje. Je maakt kennis met hun aanpak en en krijgt alvast een paar nuttige handvatten aangereikt.

Wat kun je verwachten?

  • Uitleg en demonstratie van het double healix model. Dit model van universele verandering beschrijft in 12 stappen de transformatie van mensen, organisaties en samenlevingen . We passen dit model toe op de corona crisis, Nieuw Westland en op je persoonlijke ontwikkeling. 

  • Behandeling van vier toekomst scenario’s in vogelvlucht. Een van deze scenario’s komt overeen met het Society 4.0 van proffessor Bob de Wit. Hoe verhoudt deze zich tot de andere scenario’s? Welke elementen in de scenario’s spreken ons aan en wat willen we liefst vermijden? 

  • Oefening in verbinden van hoofd hart en lichaam om zo met zachte kracht in het oog van de storm te blijven staan.

  • Q en A.

 

LET OP > deze workshop vindt doorgang met een minimum aantal van 10 deelnemers voor de juiste dynamiek. Mocht de workshop niet doorgaan, dan vermelden wij dit twee dagen van tevoren op de website. 
Over de trainers

Michiel Pool is een onderzoeker en historicus in hart en nieren. De vraag ‘wat is waarheid en waar sta ik?’ boeit hem al vanaf het prille begin. Hij werkte na zijn studie economische geschiedenis twintig jaar als internationaal projectleider en strateeg bij de Nederlandse overheid. Sinds voorjaar 2020 is hij zelfstandig en projectmanager   bij Nieuw Westland. Michiel’s drijfveer is mensen ertoe te bewegen verantwoordelijkheid te nemen in het volle besef dat ze ertoe doen.

 Vanaf de eerste lockdown tot nu heeft hij honderden uren research gedaan naar de dieperliggende oorzaken, psychologische mechanismen en historische patronen die vooral de westerse wereld op dit historische kantelpunt heeft gebracht. Om zijn waarheidsvinding zo zuiver mogelijk te houden paste hij doorlopend de principes van ‘trial&error’, voortschrijdend inzicht en ‘best facts available’ toe, waarbij hij regelmatig op eerdere aannames moest terugkomen. Hierdoor slaagde hij er in secundaire begrippen (‘zoals wij ze waarnemen’) los te trekken van primaire begrippen (‘zoals het werkelijk is’).  Michiel is praktiserend muzikant. 


Jan-Peter Mout studeerde Sociale Geografie. Hij werkte 20 jaar als diplomaat en internationaal beleidsadviseur.  Veel grote internationale organisaties kent hij van binnen uit. In 2010 zette hij een nieuwe koers in als zelfstandig adviseur en trainer. Het vertrekpunt van dit nieuwe avontuur was het streven naar een evenwichtige, duurzame samenleving. Jan-Peter ontdekte hierbij dat niet alleen de natuur onder druk staat maar ook de mens en menselijkheid. Hij zet zich daarom in voor meer menselijkheid in organisaties, onder meer met behulp van de door hem ontwikkelde methode relatiegericht werken. Daarnaast blijft hij betrokken bij mondiale verandering. Zijn focus ligt hierbij op het thema zelfsturing versus controle. Vanuit dit perspectief onderzoekt hij de ontwikkelingen rond de corona crisis.

 Jan-Peter is gecertificeerd Double Healix beeldtrainer. Sinds 2014 volgt hij een zevenjarig programma in Taoistische bewustzijnsontwikkeling, en krijgs- en heelkunde.

 

***DIT EVENEMENT IS UITVERKOCHT. AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK***

Reactie plaatsen

Reacties

Monique van Vliet
3 jaar geleden

Goeieavond, ik heb interesse in deze training, alleen vraag ik me af wat de juiste datum is:
dinsdag 7 september of woensdag 8 september?
Hartelijke groet, Monique

tara
3 jaar geleden

Hoi Monique, bedankt voor je oplettendheid. Het is dinsdag 7 september!
Tot volgende week!

Jacqueline van Wijk
3 jaar geleden

Hallo, ik had een kaart gekocht voor de avond 10 augustus voor de cursus bij de Cultuur schuur maar stond voor een dichte deur. Ik wil me hierbij graag aanmelden voor 7 september....

Michiel
3 jaar geleden

Dag Jacqueline,

Fijn dat je erbij kan zijn. We zien je graag de 7e! Tot dan, Michiel

Esther Carrière
3 jaar geleden

Ik ben er ook bij, mooi initiatief!

Jaap Stolze
3 jaar geleden

Zijn er al genoeg mensen die zich aangemeld hebben voor deze avond ? Ik hoop namelijk dat het echt doorgaat deze keer.

Tara
3 jaar geleden

Hoi Jaap, Hij gaat zeker door hij is namelijk uitverkocht!
Gezellig je te zien. Tot dinsdag!
Groet
Tara

Jan Cloin
3 jaar geleden

Gents, dit lijkt mij een heel interessante propositie - ik lijk te laat te zijn, helaas. Mocht er nog een plaatsje vrij komen, dan hoor ik dat graag.
Vr. Gr. Jan

Jelle
3 jaar geleden

Wanneer komen er meer? Ik mis helaas de boot... uitverkocht:(