Bewustwording en Zingeving

 

In april 2022 zijn wij van start gegaan om ook aan bewustwording en zingeving de aandacht te geven die het verdient. Nu is dit thema best een lastige, want hoe definieer je deze begrippen eigenlijk? Voor de één betekent bewustwording allerlei vormen van alternatieve welzijn en contemplatie. Voor de ander begint bewustwording bij kleine of grotere levensvragen.

De behoefte aan zingeving kan een eerste impuls zijn voor nieuwe paden als er een gevoel van leegte ontstaat. Waar we het allemaal wel zo’n beetje over eens zijn is dat regionale initiatieven zoals Nieuw-Westland hierdoor ontstaan. Mensen die voelen én zich realiseren dat de menselijke waarden en die van het leven zelf, worden aangetast. In dit licht bekeken is bewustwording en zingeving de creatieve bron vanuit waar allerlei ideeën ontstaan. Waarmee we ons geboorterecht claimen en samen bouwen aan een nieuwe samenleving, met al onze eigen unieke talenten en gaven. 

Maar hoe weten we eigenlijk wat onze unieke talenten en gaven zijn? Dit vraagt om het pad van bewustwording, de weg naar binnen, aan te gaan. Het is namelijk niet in de buitenwereld, maar in ónszelf waar de oplossing ligt. Wij kunnen alleen in onze kracht staan, als wij weten wie wij zelf in essentie zijn. Dit betekent dat er werk te verrichten is in onszelf. Dat doen we onder andere door het licht ook, of júist te laten schijnen op de donkerte en de pijn in ons. Door te voelen, erbij te blijven en niet weg vluchten van het oncomfortabele. Niet altijd gemakkelijk, maar wel heel lonend en helend. Heling creëert waarachtige en krachtige mensen die de taal van het hart spreken: die zich willen inzetten om te verbinden en samen te bouwen aan een mooie samenleving. In deze samenleving wordt het goede van de oude wereld bewaard en meegenomen naar de nieuwe wereld. Hoe fijn als we ons dan kunnen laten inspireren door andere mensen en elkaar hiermee ondersteunen?

Kortom aan deze bron bieden we dit podium! Waar mensen elkaar ontmoeten om samen te delen, te helen, te spreken, te groeien, te lachen, te verbinden of te geven. Dit doen wij nu middels het bieden van ons maandelijks B&Z Inspiratie-café, het uitnodigen van inspirerende sprekers en de vaste rubriek ‘het Binnenkomertje’ in de nieuwsbrief. Ook hebben wij een telegram kanaal waar mensen lid van kunnen worden.

 

Wil je contact opnemen? Stuur dan een mail naar: info@nieuwwestland.nl