Waar staat Nieuw-Westland voor?
Vereniging Nieuw-Westland staat voor onvoorwaardelijke vrijheid, veiligheid en gezondheid voor alle Westlanders. Door Westlanders, Voor Westlanders. Het doel van Nieuw Westland is verbinden en het creëren van een nieuwe lokale samenleving. Dat doen we door bestaande systemen uit elkaar te trekken, te analyseren en met elkaar een nieuwe betere vorm te bedenken. Leden kunnen actief meehelpen om bedachte doelen te realiseren.

 

Wat doet Vereniging Nieuw-Westland precies?
De missie van Vereniging Nieuw Westland is het opzetten van een duurzame lokale economie, met de inwoners en bedrijven gevestigd in het Westland. Het doel is om er als regio gezonder en economisch sterker op te worden. Dit wordt gedaan door onder andere zelfvoorzienende projecten te promoten, wat ook bijdraagt aan klimaat problemen. De focus ligt voor nu op de pijlers voeding, zorg, onderwijs, wonen, bewustwording, economie & democratie. Wil je vrijblijvend kennismaken? Bekijk dan onze agenda en meld je aan voor de volgende bijeenkomst! Of word lid en kom naar onze ledenbijeenkomsten! Bekijk hier de agenda... 

 

Wat doet de themagroep Voedsel, Water en Energie precies?
Nieuw Westland helpt lokale bewoners met het verbinden op wijkniveau om lokaal voedsel te kweken. Ook kunnen leden actief of inactief deelnemer worden van de moestuingroep en worden moestuinen in de wijk gestimuleerd. Denk daarbij ook aan Voedselbossen of Permacultuur. 

Het Westland is de minst groene gemeente van Nederland, maar met de meest groene vingers van Nederland. Hoe kunnen we hier een draai aan geven, zodat dit ook in het voordeel van de bewoners van het Westland wordt? Je kunt bijvoorbeeld deelnemen in onze groepsapp om samen kennis uit te wisselen en tips te vragen aan ervaren kwekers, of wordt actief en help mee om bij te dragen aan de zelfvoorzienendheid van dit thema. Meld je hier aan als lid! 

 

Wat doet de themagroep Economie precies?
Geld was vroeger een ruilmiddel, in het heden lijkt het meer een doel op zich. Nieuw Westland promoot het initiatief van regio-geld Westland. Daarmee wordt de lokale economie in het Westland gestimuleerd. Daar hoort een eigen valuta bij: de Watermunt! De digitale versie daarvan is in de maak. Door gebruik te maken van regio-geld behouden wij ons Westlandse kapitaal in onze eigen leefomgeving. Hoe mooi is dat! Mensen nemen diensten en producten van elkaar af en ruilen met een middel wat door hunzelf in stand wordt gehouden en waarvan de waarde wordt behouden. Lees hier meer over de alternatieven en meld je hier aan als lid! 

 

Wat doet de themagroep Zorg en Gezondheid precies?
De themagroep Zorg is een platform waar holistische zorgverleners en onze leden samenkomen. Er zijn voor nu twee taken:

- Op lange termijn een holistisch gezondheidscentrum opzetten.

- Op korte termijn een klankbord aan zorgverleners bieden.

Samen die behoefte voelen om gehoord te worden en zorgverleners die klaar zijn om te pionieren om een nieuw en betaalbaar lokaal zorgmodel op te zetten. Meld je hier aan als lid! 

 

Waarom is Nieuw Westland interessant voor Westlanders en niet-Westlanders?
Iedereen kan lid worden, Nieuw Westland is er voor alle mensen! Als lid kun je gebruik maken van ons netwerk, onze kennis en deelnemen aan onze evenementen. Wellicht wil je helpen pionieren in onze lokale wijk?  Wij hopen dat de successen van onze themagroepen een inspiratie zijn voor niet-Westlanders om deze uit te rollen in hun eigen regio. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Meld je hier aan als lid.

 

Wat kost een lidmaatschap? 
Nieuw Westland heeft als visie dat kennis en netwerk voor iedereen beschikbaar moet zijn. Lidmaatschap kost nu €45 ,- per jaar. Mocht dit bedrag te hoog voor je zijn, maar wil je wel lid worden en bijdragen, dan kun je altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Na het eerste jaar kun je het lidmaatschap per maand opzeggen. Ook kun je ervoor kiezen om alleen te doneren. Zo stel je Nieuw Westland in de gelegenheid om mooie projecten uit te rollen. Wij werken als vereniging zonder winstoogmerk. Alle inkomsten vloeien direct terug naar projecten die waarde toevoegen voor jou als lid. Hoe de bijdragen van onze leden besteed worden willen we jaarlijks gaan publiceren op de website. Hierover binnenkort meer.

 

Wat is ANBB?
ANBB staat voor Algemeen Nederlandse Burger Belangenvereniging. Je kunt hier stemmen op diverse maatschappelijke landelijke en regionale kwesties. Ook onder de 18 jaar mag je al stemmen. Iedereen telt mee. Wil je meer weten over de meest ultieme manier om democratie toe te passen? Klik dan hier.

 

Waarom is Nieuw Westland interessant om in te investeren voor jouw onderneming?

Geloof jij als ondernemer ook in een lokale economie? Dan verwelkomen wij je graag als partner of donateur. Jouw 'return on investment' bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek. Stuur ons een mail met datum en tijdvlak (ochtend/middag/avond), dan bellen wij je graag wanneer het jou uitkomt.