Waar staat Nieuw-Westland voor?

Vereniging Nieuw-Westland staat voor Onvoorwaardelijke Vrijheid, Veiligheid en Gezondheid voor alle Westlanders. Door Westlanders, Voor Westlanders. Het doel van Nieuw Westland is verbinden en het creëren van een nieuwe lokale samenleving. Dat doen we door bestaande systemen uit elkaar te trekken, te analyseren en met elkaar een nieuwe betere vorm te bedenken en die passen we ook toe.

 

Wat doet Vereniging Nieuw-Westland (VNW) precies?

De missie van VNW is het opzetten van een duurzame lokale economie met de inwoners en bedrijven gevestigd in het Westland. Met een als doel; er als regio gezonder en economisch sterker op worden. Dit doen wij door o.a. zelfvoorzienend zijn te promoten wat ook bijdraagt aan klimaat problemen. De focus ligt voor nu op de pijlers voeding, zorg, onderwijs, economie & democratie. Wil je vrijblijvend kennismaken? Bekijk dan onze agenda en meld je aan voor de volgende bijeenkomst! Of word lid en kom naar onze ledenbijeenkomsten! Bekijk hier de agenda... 

 

Wat doet het themagroep Voedsel, Water en Energie precies?

Nieuw –Westland helpt lokale bewoners met het verbinden op wijkniveau om lokaal voedsel te kweken. Ook begeleiden wij jou bij het opstarten van een eigen moestuin. En stimuleren wij moestuinen in de wijk. Een ander woord is Voedselbos of Permacultuur. 

Westland is de minst groene gemeente van Nederland, maar met de meest groene vingers van Nederland. Hoe kunnen we hier een draai aan geven dat het ook in onze (bewoners van Westland) voordeel komt te werken. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen in onze groepsapp om samen kennis uit te wisselen en tips te vragen aan ervaren kweekers. Meld je hier aan  als lid! 

 

Wat doet het themagroep economie precies?

Geld was vroeger een ruilmiddel, in hedendaags lijkt het meer een doel op zich. Wij promoten het initiatief van regio-geld Westland. Daarmee stimuleren wij de lokale economie in het Westland, met bijbehorende valuta de watermunt en de digitale versie daarvan is in de maak. Door gebruik te maken van regio-geld behouden wij ons Westlandse kapitaal in onze eigen leefomgeving. Hoe mooi is dat! Dat mensen diensten en producten van elkaar afnemen en ruilen met een middel wat door onszelf in stand en waarde wordt gehouden. Lees hier meer over de alternatieven en meld je hier aan als lid! 

 

Wat doet het themagroep zorg en gezondheid precies?

De themagroep Zorg is een platform waar holistische zorgverleners en onze leden samenkomen. We hebben voor nu twee taken. Op lange termijn een holistisch gezondheidscentrum op te zetten. En op korte termijn een klankbord aan zorgverleners te bieden. Samen die behoefte voelen om gehoord te worden. En zorgverleners die klaar zijn om met ons te pionieren om een nieuw en betaalbaar lokaal zorgmodel op te zetten. Meld je hier aan als lid! 

 

Waarom is Nieuw - Westland interessant voor Westlanders en Niet-Westlanders?

Iedereen kan lid worden! Wij zijn er voor alle mensen.  Als lid kun je gebruik maken van ons netwerk, onze kennis en deelnemen aan onze evenementen. Of wellicht wil je helpen pionieren in onze lokale wijk. Wij hopen dat de successen van onze themagroepen voor u een inspiratie zijn om deze uit te rollen in uw regio. De meer zielen de meer vreugd.  Meld je hier aan als pioniers lid! 

 

Wat kost een lidmaatschap? 

VNW heeft als visie dat kennis en netwerk voor iedereen beschikbaar moet zijn. Lidmaatschap kost nu per jaar €45 ,- mocht je niet kunnen betalen maar wel lid willen worden en willen bijdragen, neem dan contact op voordeelname mogelijkheden. Na het eerste jaar kun je het lidmaatschap per maand opzeggen. Ook kun je alleen doneren, zo stel je ons in de gelegenheid om mooie projecten uit te rollen. Wij werken als vereniging zonder winstoogmerk. Alle inkomsten vloeien direct terug naar projecten die waarde toevoegen voor jou als lid. Hoe de bijdragen van onze leden besteed worden publiceren wij jaarlijks op onze website. Klik naar onze ledenpagina! 

Ben je ondernemer, dan gaan wij graag met jou een partnerlidmaatschap aan! De kosten voor je lidmaatschap is in overleg, maar ook hoe intensief je gebruik wilt maken van onze kennis, kunde en netwerk. Nieuw westland is opgericht en gerund door pioniers net als jou. 

 

Wat is ANBB?

De ANBB staat voor Algemeen Nederlandse Burger Belangenvereniging. Je kunt er stemmen op diverse maatschappelijke landelijke en regionale kwesties. Ook onder de 18 jaar mag je al stemmen. Iedereen telt mee. De meest ultieme manier om democratie toe te passen.

 

Waarom nieuw-westland interessant is om in te investeren voor jouw onderneming?

Geloof jij als ondernemer ook in lokale economie? Dan verwelkomen wij je graag als partner of donateur. Uw return on investment bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek. Stuur ons een mail met datum en tijd vlak (ochtend/middag/avond) dan bellen wij je graag wanneer het jou uitkomt.